Treceți la conținutul principal

Primul răsărit din an..

Cand te trezesti devreme pentru o zi de 1 ianuarie si lumea inca mai doarme, ai timp sa iti asculti gandurile. Sa te vezi si auzi asa cum iti dai voie mult prea rar sa o faci, sa nu iti dai gandurile cu mana, la o parte, cand le simti strecurandu-se langa tine. Si e liniste de-ti tiuie urechile, te dor mainile de la cartea din brate, zambesti la mesajul de pe semnul de carte si-ti mai promiti o data ca o sa iti pese mai mult. De tine. Pentru ca uite, e liniste de poti sa te auzi vorbindu-ti raspicat si inca nu ai apasat niciun buton ca sa spargi monologul cu putina muzica, cu ceva zgomot. Si abia atunci iti dai seama cat ai tanjit dupa liniste.

Sa va fie cu linistea aventurii nebunesti sau cu aia a bratelor care vegheaza somnul, noaptea tarziu. Dar sa va fie cu liniste.


Comentarii

danplux a spus…
Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău......
:) La mulți ani!
Dănuța a spus…
La mulți ani!

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!